Kami Belajar Bersama

Bengkel Membina Laman Web

Assalamualaikum w.h.b serta Salam Sejahtera

Syukur Alhamdulillah… RM 20 untuk menimba ilmu zaman la ni tersangatlah murah…

Terima kasih diucapka pihak penganjur dan penaja ( Yayasan Penyayang MBJBT ) atas program ni. BMW katenye.. ?

Topik yang diajarkan hari ni berkisarkan pembinaan laman web dengan menggunakan blog sebagai platform.

Bagi newbie cam kami ni sangat la bermakna…

Cikgu ajar kami cube duk fahamkan… sbb x de handout dalam kelas ni jadi Cik Isteri jadi penulis nota saya cuba duk faham step by step…

Masa berlalu pantas… step-step yang diajar tu sgt membantu… walaupun sebahagian dari kelas ni semua muka muka pakcik makcik ( kami ler)… segelintir je yang muda mudi… tapi pickup kami kire boleh tahan la…

Cukup sampai disini….

Isteriku Kuat Berusaha

Zarine Erina ni rajin orangnye, dia setup company dia sendiri (ESNR Trading) utk majukan diri dia sendiri. Sikap peniaga dia mmg susah nak dipisahkan. Dia juga merupakan accountant rasmi Ramzan Johari. Dia jual baju baju muslimah dan baju kanak kanak. Dia jual kat Facebook jer. Sebab dah ade komitment baru baru baru ni.
Baju baju ni diperbuat dari cotton. Dan cotton terbaik datang dari Bangladesh. Pelbagai jenis baju dia jual. Nak ckp pun tak tau sgt. Tgk tgk la kat FB atau Page.
Dia slalu gak bagi bagi hadiah kat customer dia. Harga baju dia jua mmg sgt mampu milik. Sebagai suami aku bangga dia mampu berusaha sendiri.
Satu lagi projek yang dia buat ialah hidupkan semula tradisi memasak telur pindang. Resepi Tok Epet bagi masa kami nak kahwin dulu kami guna utk masak telur pindang ni. Dia jual telur pindnag pun kat Facebook je 
Bermula projek ni bila aku belajar pasal facebook marketing ngan Sifu Azid. Dari belajar tiba tiba jadi pendapatan tambahan. Alhamdulillah x berhenti orang order tiap tiap bulan.
Cukup untuk post kali ni. Nanti sambung lagi. ?