ILMU: US Mengukuhkan Kepercayaan Serantau

Ringgit Malaysia Tidak Seteruk Yang Disangka

Ringgit di bandingkan dengan USD, SGD dan EURO

Di bawah merupakan graf pertukaran mata wang kita dengan mata wang mata wang yang terpilih, Singapura, Euro dan Amerika Syarikat. 

KLCI dalam masa 6 Bulan

KLCI jatuh selepas pengumuman beberapa project MEGA (HSR), Pada 27 May 2017 mungkin penyebab utama KLCI merudum buat seketika, Tapi mungkin selepas penjelasan PM KLCI akan naik semula… Kita Tungg….

US Membuka Pejabat Di Jerusalem 14 Mei 2018

“The event takes place on Monday, May 14 at 4 P.M. Jerusalem time (9 A.M. Washington time). Official invitations have already been sent by the American Embassy in Israel, from its current location in Tel Aviv.”

https://www.haaretz.com/israel-news/.premium-everything-you-need-to-know-about-the-u-s-embassy-in-jerusalem-1.6062554

 

Dengan membuka pejabat di jerusalem US membuatkan dunia semakin mempercayai mereka dan menguatkan mata wang mereka. Selepas pembukaan pejabat di sana pada 14 May lihat peningkatan mata wang mereka jika dibandingkan dengan EURO. Malaysia juga turut terkesan.

Selepas Pilihan Raya 9 Mei 2018

Jika di bandingkan dengan EURO, mata wing kita semaki mengukuh sehingga PM mengumumkan pembatalan beberapa projek MEGA. Walaubagaimanapun ia kelihatan kembali stabil beberapa jam selepas itu. Kemungkinan ia berterusan stabil. Kita tunggu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *